Кадър: Нова ТвВчера чухме Дартикова да каже две неща за оставката на

...
Кадър: Нова ТвВчера чухме Дартикова да каже две неща за оставката на
Коментари Харесай

Политолози: Борисов трябва да обясни защо Цветанов подаде оставка

Кадър: Нова Тв

" Вчера чухме Дартикова да каже две неща за оставката на Цветанов -  министър председателят му благодари, той остава в партията, само че в действителност това е най-лошото, което може да се случи, както беше по времето на Тодор Живков. Появиха се всевъзможен тип спекулативни теории, Симеонов сподели, че Цветанов е отхвърлен, тъй като е настъпил електоралните ползи на Движение за права и свободи, или друга - поради изтребителите. Отговор би трябвало да има от Борисов, който да резервира достолепието и на Цветанов, и на ГЕРБ. "

Това изясни в студиото на " Здравей, България " по Нова тв доцент Румяна Коларова, началник на катедра “Политология “ към СУ “Св. Климент Охридски “.

Политологът проф. Михаил Мирчев пък уточни, че триумфът на изборите е измамлив.

" Зпочнаха да излизат информации, че действителните проценти са напълно други, това е вторият избирателен неуспех на великия изборджия Цветанов, първият беше на президентските избори през 2016 година, от него се очакваше тогава да включи този механизъм, а той отхвърли ", изясни проф. Мирчев.

За Коларова е значимо да има пояснение на оставката, до тогава ще има всевъзможни тълкования, само че е значимо кой ще замести Цветанов. " Вчера Борисов сподели, че локалните структури си работят, това значи, че той е измамен медийно, както беше когато си подаде оставката. През 2016 година никой не му сподели - ти загуби изборите ", сподели още доцент Коларова.

Според проф. Мирчев пък евентуално няма кой да замести Цветанов.

За Коларова е парадокс Томислав Дончев да е разумният правоприемник, би трябвало да се отделя политиката от организационната работа.

И двамата анализатори се съгласиха, че от заместника на Цветанов ще зависи какви са резултатите на локалните избори.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР